Trekhaak

De werkplaats. Helpt u op weg.

Trekhaak

Welke trekhaak heeft u nodig?
Afhankelijk van uw merk en type auto zijn er verschillende soorten trekhaken leverbaar. Kiest u voor een vaste (permanente) trekhaak of moet deze afneembaar of wegdraaibaar zijn? Voor sommige type auto’s zijn niet alle trekhaaksoorten geschikt. We selecteren alleen de geschikte trekhaken voor uw auto. Elke trekhaakkogel is speciaal ontwikkeld voor een bepaald type auto en voldoet aan de wettelijke en technische richtlijnen. Als u een trekhaak wilt laten monteren, heeft u een aantal keuzes:

 • Vaste trekhaak
  Wilt u uw trekhaak regelmatig gebruiken en permanent bevestigen aan uw auto?
  Kies dan voor de vaste trekhaak! Bij de vaste trekhaak is de kogelstang aan het systeem gelast waardoor deze niet kan worden verwijderd. De trekhaak is zo ontworpen dat deze perfect onder de auto past en probleemloos de gehele levensduur van de auto meegaat.
  De vaste trekhaak is altijd zichtbaar en niet tijdelijk te verwijderen. Het is zeer geschikt voor auto’s met parkeersensoren en voor regelmatig gebruik.
 • Afneembare trekhaak
  Wilt u uw trekhaak af en toe gebruiken en zelf kunnen (de)monteren?
  Kies dan voor de afneembare trekhaak! De afneembare trekhaak monteert u met de meegeleverde bevestigingsmaterialen aan het systeem, zodra u de trekhaak wilt gebruiken.
  De kentekenplaat blijft zichtbaar, de afneembare trekhaak is geschikt voor auto’s met parkeersensoren en de vormgeving van uw auto blijft intact wanneer u de trekhaak niet gebruikt.
 • Wegdraaibare trekhaak
  Wilt u uw trekhaak af en toe gebruiken en zelf eenvoudig kunnen wegdraaien?
  Kies dan voor de wegdraaibare trekhaak! Deze is heel eenvoudig in gebruik, geschikt voor auto’s met parkeersensoren en de vormgeving van uw auto blijft intact wanneer u de trekhaak niet gebruikt.

Of u nu een geschikte trekhaak voor uw caravan, aanhanger of fietsendrager zoekt, bij Autostrada Roosendaal kunt u ervoor terecht. We monteren uitsluitend trekhaken van topmerken en voor de montage van een trekhaak volgen onze monteurs een speciale opleiding. Dat is Voor u dus de garantie dat u een goede aankoop doet en de trekhaak probleemloos kunt gebruiken.

De zekerheden van een trekhaak bij Autostrada Roosendaal

 • Vervangend vervoer vanaf €15 per dag
 • Voor alle merken en alle bouwjaren
 • Transparant zaken doen, geen verassingen
 • Gegarandeerde dealerkwaliteit
 • Waar BOVAG garantie de normaalste zaak is

Plan je afspraak

Afspraak plannen

Veelgestelde vragen

Het kan voorkomen dat we uw auto, na het monteren van de trekhaak, moeten ‘inleren’.
De trekhaak moet dan worden aangemeld bij de auto-elektronica, zodat alle aanwezige elektronische componenten van de auto blijven functioneren. Indien uw auto moet worden ingeleerd, regelt Autostrada Roosendaal dit voor u. Dit zit bij de prijs van een trekhaak inbegrepen.

De fabrikant van uw auto en de RDW bepalen het aanhangwagengewicht dat uw auto mag trekken. Het typeplaatje op de trekhaak geeft alleen het gewicht aan waarop de trekhaak getest is. In bijna alle gevallen is het te trekken gewicht lager dan op het typeplaatje staat aangegeven. Twijfelt u wat het maximaal toelaatbare trekgewicht van jouw auto is? Het antwoord op deze vraag kunt u vinden in het instructieboekje van uw auto.

Ja, want voor het monteren van de trekhaak en de kabelset moet de trekhaakmonteur in de meeste gevallen ook bij de kofferruimte.

Een trekhaak monteren is een behoorlijke en tijdrovende klus. Houd er daarom rekening mee dat u uw auto bij de montage van een trekhaak een dag kwijt bent. Wilt u precies weten hoelang de montage duurt? Bel ons dan via 0165- 56 67 44.

Let op dat uw auto voldoende trekkracht heeft voor uw fietsendrager, aanhanger of caravan. Rijdt u in een hybride of andere milieuvriendelijke auto? Deze auto’s mogen maar beperkt of helemaal geen gewicht trekken.

Wij nemen uw twijfels graag weg! U kunt kiezen uit twee soorten kabelsets voor trekhaken: een 7- of 13-polige kabelset. Welke kabelset u moet hebben, hangt af van de benodigde functies voor uw fietsendrager, aanhanger of caravan.

De 7-polige kabelset
Deze kabelset geeft alle elektrische basisfuncties van de auto door. Het is de meest gebruikte kabelset en geschikt voor onder andere fietsendragers en aanhangers.

De 13-polige kabelset
Soms is het noodzakelijk om een 13-polige kabelset toe te passen om alle connecties met de caravan te maken. Deze is geschikt voor onder andere caravans. De meeste caravans hebben naast de 13-polige kabelset nog een extra constante stroomdraad nodig voor bijvoorbeeld de koelkast in de caravan. Aan deze tweede stroomdraad kunnen extra kosten verbonden zijn. Neem voor meer informatie hierover contact op met ons via 0165- 56 67 44.

Maak nu direct een afspraak

Wat er ook met uw auto moet gebeuren, bij Autostrada maakt u snel een afspraak.

Overige diensten

Bekijk alle diensten