Distriebutieriem

De werkplaats. Helpt u op weg.

Distributieriem

Wanneer moet ik mijn distributieriem vervangen?
De fabrikant schrijft voor op welke termijn dit moet gebeuren, dit verschilt per automodel. Bij de meeste automerken moet de distributieriem elke vier tot zes jaar vervangen worden of elke 60.000 tot 120.000 kilometer. Twijfelt u of uw distributieriem moet worden vervangen?

Kom gerust langs voor gratis en vrijblijvend advies bij Autostrada Roosendaal.

Distributieriem aan vervanging toe?

Wij monteren uitsluitend distributieriemen van topmerken waardoor u verzekerd bent van de allerbeste kwaliteit. Voor u een garantie voor een geluidsarme distributieriem met goede krachtoverbrenging en lange levensduur.

  • Vervangend vervoer vanaf €15 per dag
  • Voor alle merken en alle bouwjaren
  • Transparant zaken doen, geen verassingen
  • Gegarandeerde dealerkwaliteit
  • Waar BOVAG garantie de normaalste zaak is

Plan je afspraak

Afspraak plannen

Veelgestelde vragen

De distributieriem zit aan de zijkant van de motor, weggebouwd achter stofkappen. Daarom is het een ingrijpende klus om de distributieriem te vervangen. Afhankelijk van het model van de motor en de manier waarop de motor onder de motorkap is geplaatst, kan de vervanging van een distributieriem 1,5 tot 6 uur duren.

De distributieriem is belangrijk voor de functionering van de motor van de auto. De distributieriem vormt de verbinding tussen de krukas en de nokkenas van de motor. Daarnaast drijft de distributieriem vaak de waterpomp en/of de brandstofpomp (bij dieselmotoren) aan.
De distributieriem is gemaakt van vezels en rubber, dit zijn slijtagegevoelige onderdelen. Daarom moet de distributieriem periodiek worden vervangen.

U heeft of een distributieriem of een distributieketting in de motor van uw auto. Ze hebben dezelfde functie: via de krukas de nokkenas(sen) aandrijven die op hun beurt de in- en uitlaatkleppen bedienen. Zowel de distributieketting als -riem, kunt u aan de buitenkant van de motor niet zien.

Distributieriem:
Een distributieriem is gemaakt van sterk rubber/kunststof met daarin een extra versterking van trekdraden. Door belasting moet u de riem preventief laten vervangen.

Distributieketting:

Een distributieketting is gemaakt van gehard staal. De distributieketting is in principe onderhoudsvrij en hoeft vrijwel nooit te worden vervangen.

Heb ik een distributieriem of -ketting?
Dit kunt u niet van de buitenkant zien. Kijk hiervoor in het instructieboekje van uw auto of neem contact op met Autostrada Roosendaal

Bij het vervangen van de distributieriem moeten vaak andere onderdelen vervangen worden, zoals de waterpomp, spanrollen en meelooprollen. Autostrada Roosendaal biedt altijd een complete prijs op maat voor uw auto. Alle relevante werkzaamheden en vervangingen zijn inbegrepen. Geen verrassingen achteraf, wel zo prettig! Vergelijkt u online offertes? Controleer dan altijd of bij andere aanbieders ook de bijbehorende onderdelen zijn inbegrepen in de totaalprijs.

Maak nu direct een afspraak

Wat er ook met uw auto moet gebeuren, bij Autostrada maakt u snel een afspraak.

Overige diensten

Bekijk alle diensten