APK Service

De werkplaats. Helpt u op weg.

APK Service

Een algemene periodieke keuring (apk) is in Nederland sinds 1985 wettelijk verplicht en geldt in heel Europa. Ook is een apk belangrijk voor uw eigen veiligheid en het komt het milieu ten goede. Bij Autostrada Roosendaal weet u zeker dat uw auto in goede handen is bij onze vakkundige monteurs.

Verloopt de apk van uw auto binnen 2 maanden?
Dan is het weer tijd om een afspraak te maken voor de apk. Onze gecertificeerde keurmeesters checken uw auto op drie punten: veiligheid, milieu & registratie. Zij zien erop toe dat uw banden, remmen, verlichting en andere vitale onderdelen geschikt zijn om de weg weer op te kunnen. Zo kunnen we uw auto perfect keuren en krijgt u altijd deskundig en eerlijk advies.

Dankzij de apk is het een stuk veiliger op de Europese wegen. U kunt na een apk met een gerust hart weer veilig de weg op.

Onze apk slechts € 49,95 All-in

Onze apk-prijs van € 49,95 is all-in en dus inclusief btw en afmelden, voor diesel voertuigen geldt dat een deeltjestest uitgevoerd moet worden. De kosten hiervoor zijn € 70,-.  Tijdens de apk voeren wij geen andere werkzaamheden uit en dus maken wij geen extra kosten. Als uit de apk blijkt dat er reparaties noodzakelijk zijn om uw auto aan de keuringseisen te laten voldoen, dan krijgt u áltijd vooraf een bericht en prijsopgave. Vanzelfsprekend gaan wij zonder uw nadrukkelijke toestemming niet aan de slag. Op die manier weet u zeker dat u niet voor onaangename verrassingen achteraf komt te staan.

Gratis herkeuring

Mocht het zo zijn dat uw auto tijdens de apk bij Autostrada Roosendaal wordt afgekeurd, dan bieden wij u een gratis herkeuring (t.w.v. €49,95) aan. Deze service bieden wij enkel als u de benodigde reparatie(s) bij ons laat uitvoeren.

Tijdelijke aanbieding

Zoals u begrijpt is de apk een momentopname: de keuring geeft inzicht in de staat van uw auto op dat moment. Maar de keuring is geen garantie voor de periode erna. Om zorgeloos te blijven rijden, heeft uw auto af en toe ook onderhoud nodig. Daarom kiezen veel van onze klanten ervoor om hun apk te combineren met een onderhoudsbeurt. Dit kan extra voordelig bij Autostrada Roosendaal, want in 2018 is de apk is in combinatie met een grote beurt helemaal gratis!

vanaf
€ 49,95

  • Vervangend vervoer vanaf €15 per dag
  • Voor alle merken en alle bouwjaren
  • Transparant zaken doen, geen verassingen
  • Gegarandeerde dealerkwaliteit
  • Waar BOVAG garantie de normaalste zaak is

Plan je APK Service

APK Service plannen

Veelgestelde vragen

Nee, dat kan helaas niet. De apk kan in Nederland bij de RDW alleen op maandag t/m vrijdag.

Op het moment dat de apk-vervaldatum is verlopen en uw auto nog niet goedgekeurd is, riskeert u een boete. Let op: u bent op dat moment niet verzekerd. Wees dus scherp op de vervaldatum en plan tijdig een afspraak.

Uw auto dient voor de vervaldatum van de apk goedgekeurd te zijn. U kunt uw auto tot twee maanden voor de apk-vervaldatum laten keuren. De datum van de eerstvolgende keuring wordt dan bepaald op basis van de oude vervaldatum (afhankelijk van de vereiste keuringsfrequentie is dit een of twee jaar later). Laat u uw auto meer dan twee maanden vóór de apk-vervaldatum keuren, dan krijgt uw voertuig een nieuwe vervaldatum.

Een voorbeeld
Uw apk verloopt op 1 mei 2018. U laat uw auto op 23 maart 2018 keuren. De nieuwe apk is (in geval van verplichte jaarlijkse keuring) geldig tot 1 mei 2019. Wanneer u al op 1 januari 2018 besluit te laten keuren, zal de nieuwe APK-vervaldatum 1 januari 2019 zijn.

Wanneer de vervaldatum is verlopen en de auto is afgekeurd, bent u wettelijk gezien in overtreding en kan er een boete worden gegeven. U dient in dit geval zo spoedig mogelijk een afspraak te maken met een keuringsinstantie. Wanneer de vervaldatum nog niet is verlopen en de auto wordt afgekeurd dan heeft u tot de vervaldatum de tijd om de auto opnieuw te laten keuren.

Dit behoort zeker tot de mogelijkheden. Maar het kan zijn dat onze apk-keurmeester al helemaal vol zit met keuringen. Als u zeker wilt weten of u vandaag nog terecht kunt, bel dan naar Autostrada Roosendaal via ons telefoonnummer 0165- 56 67 44.

Dat is mogelijk, maar neem daarvoor even contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden. Een keuring duurt ongeveer drie kwartier tot een uur mits uw auto niet wordt geselecteerd voor de steekproef door de RDW. Wanneer er eventueel reparaties uitgevoerd moeten worden om de auto goed te keuren, kan dit de wachttijd uiteraard verlengen.

De RDW een steekproef kan uitvoeren. De herkeuring door de RDW moet binnen 90 minuten na de keuring worden aangevangen. Uw auto mag tot de herkeuring is afgerond onze vestiging niet verlaten. Wij weten pas dat uw auto is geselecteerd voor een steekproef als de door ons uitgevoerde apk is afgerond. De RDW verricht ongeveer bij 3% van de keuringen een steekproef.

Ja, in veel gevallen kan dit. U kunt hiervoor telefonisch contact opnemen met Autostrada Roosendaal via 0165-56 67 44. Geef a.u.b. aan dat u graag een tijdsafspraak wilt voor de apk.

Ja. Onze apk-prijs van € 24,95 is all-in. Dit is dus inclusief afmelden, btw en eventueel wettelijk verplichte roetmeting of EOBD-test. Eventuele benodigde reparaties zijn niet in de prijs van de apk meegenomen. Bij Autostrada Roosendaal krijgt u bij noodzakelijke reparaties áltijd vooraf een prijsopgave. Zo staat u dus nooit voor vervelende verrassingen.

Met welke verplichte meting of test heeft uw auto te maken?
EOBD-test
Benzine- en dieselauto’s 1e toelating na 2006

Roetmeting
Dieselauto’s van 2006 en daarvoor

U kunt bij Autostrada Roosendaal ook met uw camper terecht voor een apk. Dit is wel afhankelijk van het gewicht. Wilt u zeker weten of u terecht kunt met uw camper? Neem dan contact om met ons via 0165-56 67 44.

Als uw auto tijdens de apk bij Autostrada wordt afgekeurd, bent u uiteraard vrij om te kiezen waar u de noodzakelijke reparaties wilt laten uitvoeren. Of u recht heeft op onze gratis herkeuring, hangt af van uw keuze: kiest u ervoor om de noodzakelijke reparatie(s) bij Autostrada Roosendaal te laten uitvoeren? Dan bieden wij u een gratis herkeuring aan.

Kunnen wij de noodzakelijke reparatie(s) niet uitvoeren en kiest u ervoor om deze reparatie(s) ergens anders uit te laten voeren? Ook dan heeft u gewoon recht op de gratis herkeuring; mits de herkeuring binnen 14 dagen na de oorspronkelijke keuring plaatsvindt.

Kiest u ervoor om de noodzakelijke reparatie(s) ergens anders uit te laten voeren terwijl Autostrada Roosendaal de reparatie(s) kan verrichten? Dan vervalt uw recht op de gratis herkeuring en kost de herkeuring € 24,95.

Maak nu direct een afspraak

Wat er ook met uw auto moet gebeuren, bij Autostrada maakt u snel een afspraak.

Autostrada Roosendaal doet nog veel meer

Wij doen nog veel meer voor uw auto dan een apk. Bekijk hieronder onze andere diensten.

Overige diensten

Bekijk alle diensten