auto onderhoud AutoStrada Roosendaal

Onderhoud in Roosendaal: een occasion in topconditie

Heb je zojuist een auto aangeschaft? Wellicht een occasion met meer toekomst dan verleden. Maar hoe houd je je auto zolang mogelijk in topconditie? Omdat dat voor veel mensen een moeilijke vraag is, behandelen wij in deze blogpost een aantal redenen waarom kundig auto-onderhoud bij AutoStrada Roosendaal van belangrijk is.

Geen onnodig onderhoud

Begin altijd met aandachtig lezen van het onderhoudsboekje. Zo weet je precies welke onderdelen wanneer of bij welke kilometerstand zijn vervangen. Het is aan te raden om altijd een occasion te kopen waar het onderhoudsboekje bij zit. Dit voorkomt dat je onderdelen te vroeg óf te laat vervangt, want in beide gevallen werkt dit in het nadeel voor jou als klant.

Het gebruik van de auto

Het mag bekend zijn dat iedere auto anders is. Dit heeft dus logischerwijs ook invloed op het onderhoud. Denk bijvoorbeeld aan de brandstofsoort van de auto. Een benzineauto is over het algemeen onderhoudsgevoeliger dan wagens met een dieselmotor. Ook speelt het gebruik van de auto een rol. Een betaalbare stadsauto die als ‘2e auto’ dient in het gezin wordt minder intensief gebruikt, dan een praktische stationwagon die dagelijks werkkilometers maakt. Kortom, besef dat een veelgebruikte auto eerder aan kundig onderhoud toe is!

Voorkomen is beter dan genezen

Iedereen kent het spreekwoord wel: ‘voorkomen is beter dan genezen’. In dit geval geldt dat ook voor het onderhoud van je auto. Veel auto’s brengen niet vaker dan 1x per jaar een bezoek aan de garage. Vaak gaat het bij een dergelijk bezoek om een APK-keuring. Echter, het is verstandig om niet alleen voor de jaarlijkse APK jouw garage te bezoeken. Een halfjaar na deze keuring kan de conditie van je auto namelijk compleet anders zijn. Een goed moment om de garage extra te bezoeken is tijdens de winterperiode. In dit seizoen lopen bekende onderdelen als de accu en banden meer risico.

Je kunt bij AutoStrada De Werkplaats in Roosendaal terecht voor een wintercheck! Voor slechts € 29,95 keuren onze monteurs of uw auto klaar is voor de winter.

Vergeet de ‘vergeten’ onderdelen niet

Het is natuurlijk fijn als onze professionele monteurs je ontzorgen betreft auto-onderhoud, maar bij AutoStrada Roosendaal zijn we graag transparant. Daarom vinden we het belangrijk om de ‘vergeten’ onderdelen te benoemen. Met ‘vergeten’ onderdelen bedoelen we o.a. filters en vloeistoffen: zaken waar niet iedere bestuurder bij stil staat. Geen probleem, want daar zijn natuurlijk onze monteurs voor.

Er zijn diverse soorten filters. Denk aan een variant voor de olie en de brandstof, maar ook voor het interieur. Eerstgenoemde filters hebben invloed op de conditie van de motor, terwijl interieurfilters belangrijk zijn voor de luchtkwaliteit in de auto. Kortgezegd zijn schone filters in elke auto onmisbaar.

Iets dat ook niet mag ontbreken, zijn goede kwaliteit vloeistoffen. Dit zijn onder meer motor- en versnellingsbakolie, koelvloeistof en ruitensproeier. Allemaal erg belangrijk: de één zorgt voor een soepele werking van de motor en versnellingsbak, de ander zorgt voor optimaal zicht.

Plan nu een afspraak

Dankzij deze blogpost weet je welke zaken extra aandacht verdienen en niet vergeten mogen worden bij het onderhoud van jouw auto. Bij AutoStrada De Werkplaats in Roosendaal zijn we eerlijk en bieden we betaalbaar onderhoud voor iedereen. Zo kun je bij ons terecht voor een APK-service van slechts € 24,95. Uiteraard plegen we ook klein en groot onderhoud en bieden we tal van andere services.

Een onderhoudsbeurt plannen is heel eenvoudig dankzij de AutoStrada Werkplaatsplanner. Klik op de button om een afspraak te maken of neem contact op via 0165 56 67 44!

Naar de werkplaats

Terug naar overzicht

Service

Sfeer

Kwaliteit

Up to date

Zekerheid

Garantie

AutoStrada staat letterlijk voor ‘weg zonder conflicten’ en dat is juist wat wij voor u willen verzorgen. Het is onze missie om u op een eerlijke en deskundige manier te begeleiden bij de aankoop van uw auto.

Veilig op weg met Autostrada – specialist in Occasions Roosendaal

AutoStrada is een bedrijf waar de consument ECHT op nummer 1 staat en nooit teleurgesteld zal worden. Wij denken altijd in oplossingen en hebben als doel om de klantverwachting altijd te overtreffen. AutoStrada staat voor de 6 zekerheden welke wij u kunnen garanderen:

Lees meer over AutoStrada Roosendaal >

Occasions met meer toekomst dan verleden.

Nieuw in onze voorraad