distributieriem

Distributieriem vervangen bij AutoStrada Roosendaal

Auto onderhoud is er in allerlei soorten en maten. Van kleine tot grote beurt en van een APK-keuring tot aircoservice. De distributieriem is het meest besproken onderdeel. Maar welke nog meer? Dat lees je in deze blogpost.

Naar de werkplaatsplanner

Distributieriem

Het meest besproken onderdeel dat vervangen dient te worden bij een onderhoudsbeurt, is de distributieriem. Hoewel steeds meer auto’s door de fabrikant worden voorzien van een distributieketting, kan het zijn dat jouw auto over een distributieriem beschikt. Veel mensen denken dat dit afhankelijk is van de soort motor (benzine of diesel), maar dat klopt niet. Een ketting is over het algemeen sterker en autofabrikanten beweren dat ‘ie, in tegenstelling tot een distributieriem, nooit vervangen hoeft te worden. Echter, het is raadzaam om de distributieketting bij een onderhoudsbeurt te laten controleren op slijtage. Een distributieriem dient daarentegen vaker vervangen te worden. Bij AutoStrada De Werkplaats is dat uiteraard vanzelfsprekend!

Wat doet een distributieriem?

De distributieriem is een belangrijk onderdeel van de motor. Het verzorgt de aandrijving van de nokkenassen, waardoor de kleppen zich kunnen openen en sluiten. Daarnaast zorgt de distributieriem ervoor dat de water-, olie- en brandstofpomp wordt aangestuurd. Kortom, de distributieriem is een onmisbaar onderdeel.

Waarom een distributieriem vervangen?

Zoals je daarnet hebt kunnen lezen, is de distributieriem voor allerlei aansturingen verantwoordelijk. Een distributieriem dient altijd volgens onderhoudsschema vervangen te worden. Wanneer dit moet gebeuren is per auto verschillend. De monteur kijkt altijd naar het onderhoudsboekje of instructiemap van de auto.

Wat kost het vervangen van de distributieriem?

De kosten voor het vervangen van de distributieriem verschillen sterk per auto. Hoe complexer de motortechniek, hoe meer tijd het in beslag neemt. De prijzen kunnen lager uitpakken voor een compacte auto en duurder voor een model uit een hoger segment.

Bij AutoStrada De Werkplaats zijn we altijd transparant over prijzen. Onze monteurs zijn experts op het gebied van autotechniek en weten wat het beste is voor jouw auto. Bel ons op 0165 56 67 44 of plan een afspraak via onderstaande button voor een offerte.

Naar de werkplaatsplanner

Accu

Een auto bestaat uit onderdelen die allemaal afhankelijk van elkaar zijn. De accu behoort eveneens tot het lijstje van ‘de meest vervangen onderdelen’, want zonder opgeladen accu werkt er niets. Gemiddeld gezien gaat een accu 5 á 6 jaar mee. Desondanks kan het zijn dat jouw auto eerder een nieuwe accu nodig heeft, bijvoorbeeld tijdens de winter wanneer de temperatuur het vriespunt bereikt. Kortom, wees alert op startproblemen en kom tijdig langs voor een inspectie. 

Airco

Iets wat regelmatig onderhoud nodig heeft, maar waar weinig mensen aan denken, is de airconditioning. De werking van het aircosysteem wordt gedurende de tijd minder, vanwege het verlies van het koudemiddel (ongeveer 10% per jaar). Het is dus belangrijk om minimaal 1x per jaar je airco te laten inspecteren. Het is raadzaam om dit vóór de zomer te doen, want in dit seizoen gebruik je de airco het meest.

Wanneer de airco helemaal niet meer werkt, kan dat meerdere oorzaken hebben. In veel gevallen gaat het om een kapotte compressor, al kan een kapotte zekering ook de boosdoener zijn. De reparatie van het aircosysteem is altijd prijzig, maar bij AutoStrada De Werkplaats in Roosendaal betaalt u nooit teveel.

Ruitenwisserbladen

Goed werkende ruitenwissers zijn onmisbaar. Ze zorgen voor een helder zicht naar buiten en dus dragen ze bij aan jouw veiligheid. Ruitenwisserbladen zijn regelmatig aan vervanging toe: over het algemeen gaan ze een paar jaar mee (afhankelijk van het gebruik).

Of je je ruitenwissers dringend moet laten vervangen, kun je aan twee zaken merken. Veroorzaken ze strepen of maken ze een piepend geluid? Geen paniek! Kom naar AutoStrada De Werkplaats en wij monteren meteen een nieuwe set ruitenwissers.

Olie en koelvloeistof

Tot slot wordt bij een onderhoudsbeurt de kwaliteit van de motorolie en koelvloeistof gecontroleerd. Bij motorolie wordt geadviseerd om het iedere 12 maanden (of per 15.000/30.000 km) te laten verversen. Zo weet je zeker dat je auto altijd is voorzien van goede kwaliteit olie. Het verversen van koelvloeistof is niet nodig, maar dient wel regelmatig gecontroleerd en/of bijgevuld te worden. Allebei de middelen zijn van groot belang voor een uitstekende conditie van de motor. De één zorgt voor een soepele werking van alle onderdelen, de ander koelt het geheel.

Plan nu een afspraak

Als er iemand verstand heeft van auto-onderhoud dan is het AutoStrada De Werkplaats in Roosendaal. Wij hebben kennis van zaken en leveren uitstekende onderhoudsdiensten tegen een betaalbare prijs.

Naar de werkplaatsplanner

Terug naar overzicht

Service

Sfeer

Kwaliteit

Up to date

Zekerheid

Garantie

AutoStrada staat letterlijk voor ‘weg zonder conflicten’ en dat is juist wat wij voor u willen verzorgen. Het is onze missie om u op een eerlijke en deskundige manier te begeleiden bij de aankoop van uw auto.

Veilig op weg met Autostrada – specialist in Occasions Roosendaal

AutoStrada is een bedrijf waar de consument ECHT op nummer 1 staat en nooit teleurgesteld zal worden. Wij denken altijd in oplossingen en hebben als doel om de klantverwachting altijd te overtreffen. AutoStrada staat voor de 6 zekerheden welke wij u kunnen garanderen:

Lees meer over AutoStrada Roosendaal >

Occasions met meer toekomst dan verleden.

Nieuw in onze voorraad