Citroën logo AutoStrada Roosendaal

Citroën occasions bij AutoStrada Roosendaal

Wanneer je opzoek bent naar een jong gebruikte Citroën, kom je naar de moderne showroom van AutoStrada Roosendaal. Van een compacte C1 tot een luxe DS4.

Bekijk het complete occasionaanbod

Wat voor auto’s bouwt Citroën?

Citroën is een schitterend merk met een rijke historie. Het bedrijf bouwt betaalbare auto’s, die voorzien zijn van innovatieve techniek. Zo staan Citroëns bekend om hun uitstekende veercomfort en waren ze één van de eersten met dieselmotoren in een personenauto. De oprichting vond plaats in 1919 door André Citroën, maar in 1976 fuseerde het met Peugeot door de energiecrisis. Sindsdien is het concern PSA Peugeot Citroën een feit.

AutoStrada Roosendaal heeft regelmatig betrouwbare én jong gebruikte Citroën-occasions op voorraad. Enkele voorbeelden zijn de compacte C1 en C3, gedurfde C4 Cactus, hippe DS3 en luxe DS4.

Citroën C1

Het meest compacte model is de Citroën C1, die sinds 2005 op de markt is. De stadsauto is in samenwerking met Peugeot en Toyota ontwikkeld. Bij deze merken gaan ze als 107 (sinds 2014 als 108) en Aygo door het leven. Op technisch vlak zijn alle drie de modellen identiek, maar qua uiterlijk en uitvoering zijn er een aantal verschillen. De aandrijving wordt verzorgd door een 1.0 liter driecilinder benzinemotor. Van 2005 tot 2009 was er ook een zuinige 1.4 liter dieselmotor beschikbaar.

De Citroën C1 is een zeer populaire auto in Nederland. Niet voor niets waren in 2008 al 1.000.000 exemplaren gebouwd van de C1, 107 en Aygo. Drie jaar na hun introductie. Houd het aanbod van AutoStrada Roosendaal in de gaten, want wij hebben regelmatig een jong gebruikte C1 in de showroom!

Bekijk het complete occasionaanbod

Citroën C3

Een wat groter model is de Citroën C3. De auto kent drie generaties en allen hebben een vrolijk, eigenzinnig ontwerp. In 2002 verscheen de eerste generatie op de markt en heeft designkenmerken van de 2CV. Een voorbeeld hiervan is de gebogen daklijn. Zeven jaar later (in 2009) introduceerde Citroën de nieuwe C3, die over een moderner design beschikt. Bij deze modelversie is vooral de ver doorlopende voorruit opvallend. Het motoraanbod omvat o.a. de 1.4 VTi, 1.6 VTi en 1.6 HDi. De tweede generatie C3 is een graag geziene occasion bij AutoStrada Roosendaal.

De derde generatie C3 werd in 2016 gepresenteerd en is qua uiterlijk gebaseerd op de C4 Cactus. Hiermee bedoelen we de smalle strip LED-dagrijverlichting, opvallende kleuren en Airbumps.

Citroën C4 Cactus

Dat Citroën eigenzinnige auto’s kan bouwen, bewijst de C4 Cactus wel. Deze auto is in 2014 verschenen en valt voornamelijk op door de Airbumps op de flanken. Dit zijn kussens die de auto beschermen tegen parkeerschade. Niet alleen de Airbumps springen in het oog. Ook de vormgeving van de lichtunits blijven niet onopgemerkt. De auto kent, ondanks zijn naam, geen technische overeenkomsten met de Citroën C4. De C4 Cactus is gebaseerd op de compacte C3 en leent diverse motoren.

De C4 Cactus is regelmatig in de showroom van AutoStrada Roosendaal te vinden. Het aanbod benzinemotoren omvat de VTi 82, e-VTi 82 en e-THP 110. Qua dieselkrachtbronnen heb je de keuze uit een e-HDi 90 en BlueHDi 100. Vanaf modeljaar 2018 heeft de C4 Cactus een aantal wijzigingen ondergaan. Zo beschikt het model over een nieuw veersysteem en bestaat het motoraanbod uit krachtigere versies: de PureTech 110 en 130 en BlueHDi 100 en 120.

Bekijk het complete occasionaanbod

DS3

Een model dat eveneens populair is, maar zich meer op design richt, is de Citroën DS3. De auto staat bekend om zijn opvallende elementen, zoals de verchroomde grille, buitenspiegels en portiergrepen. Ook springt de DS3 in het oog dankzij zijn gedurfde kleurstelling. Alle denkbare kleurencombinaties zijn mogelijk. Bijvoorbeeld: een kanariegele carrosserie met een carbonlook dak.

AutoStrada Roosendaal weet regelmatig een uniek exemplaar te bemachtigen. De meest voorkomende motorisering voor de DS3, is de 1.6 THP-benzinemotor. Ook bestaat er een 1.4 liter-variant en een 1.6 HDi-dieselkrachtbron, maar die zijn enkel als occasion beschikbaar. Vanaf 2018 is de DS3 namelijk enkel nieuw leverbaar als PureTech 110.

DS4

De Citroën DS4 is een prijziger model, maar biedt wel grotere afmetingen en meer luxe ten opzichte van de DS3. De DS4 onderscheidt zich van de C4, waarop hij gebaseerd is, met verchroomde en hoogglans elementen. Enkele voorbeelden zijn de grille, mistlampbehuizingen en lichtmetalen velgen. Ook op het gebied van technologie, was de DS4 een vooruitstrevende auto. Denk aan dodehoekassistentie en meesturende koplampen.

Wij van AutoStrada Roosendaal verwelkomen regelmatig een jong gebruikte DS4 in de showroom. In dat geval beschikt de auto over een 1.6 VTi, 1.6 THP, 1.6 e-HDi of 2.0 HDi. Afhankelijk van de motorvariant ligt het vermogen tussen de 112 en 200 pk.

Citroën occasions bij AutoStrada Roosendaal

Bij AutoStrada Roosendaal is de kans groot dat je slaagt. Wij hebben een ruim occasionaanbod, met onder andere veel Citroën-modellen. Klik op onderstaande button en start met lezen, kijken en vergelijken!

Bekijk het complete occasionaanbod

Terug naar overzicht

Service

Sfeer

Kwaliteit

Up to date

Zekerheid

Garantie

AutoStrada staat letterlijk voor ‘weg zonder conflicten’ en dat is juist wat wij voor u willen verzorgen. Het is onze missie om u op een eerlijke en deskundige manier te begeleiden bij de aankoop van uw auto.

Veilig op weg met Autostrada – specialist in Occasions Roosendaal

AutoStrada is een bedrijf waar de consument ECHT op nummer 1 staat en nooit teleurgesteld zal worden. Wij denken altijd in oplossingen en hebben als doel om de klantverwachting altijd te overtreffen. AutoStrada staat voor de 6 zekerheden welke wij u kunnen garanderen:

Lees meer over AutoStrada Roosendaal >

Occasions met meer toekomst dan verleden.

Nieuw in onze voorraad