banden AutoStrada De Werkplaats 2019

Banden monteren bij AutoStrada Roosendaal

Banden roepen bij menig auto-eigenaar een hoop vragen op. Wanneer kies je voor zomerbanden en is overstappen op winterbanden verstandig? Of is een vierseizoenenband een goed alternatief? In deze blogpost geven we antwoord op je vragen.

Naar de werkplaatsplanner

Banden

Een autoband is het enige auto-onderdeel dat contact maakt met het wegdek. Het complete gewicht van de auto is over vier aanrakingsvlakken verdeeld, die nauwelijks groter zijn dan je handpalm. Een band dient in goede staat te zijn, maar of dat daadwerkelijk zo is hangt van allerlei punten af. De profieldiepte en wang zijn belangrijke controlepunten. Hoe vaker je de auto gebruikt, hoe sneller de profieldiepte afneemt. De wang (de rand waar de bandenmaat op vermeld staat) is het zwakste punt van de autoband. Scheurtjes komen regelmatig voor, dat vaak wordt veroorzaakt door langs de stoeprand rijden of parkeren. Voor de levensduur van de band, is het verstandig hier alert op te zijn.

Goede banden zijn veilig en dragen bij aan een ideale wegligging. Een band die in perfecte staat verkeert kent nog een groot voordeel. Het bespaart brandstof en dat is goed voor het milieu én je portemonnee. Bij AutoStrada De Werkplaats zijn we altijd transparant naar onze klanten.

Bandenspanning

Een aandachtspunt waar niet veel mensen bij stilstaan, is de bandenspanning. De bandkwaliteit is dus niet enkel afhankelijk van de profieldiepte, maar ook de hoeveelheid lucht in de band is belangrijk. Hoe zachter de band, hoe meer slijtage en hoe hoger het brandstofverbruik. Rijksoverheid adviseert om elke 2 maanden de bandenspanning te controleren. Dit is bijna bij ieder tankstation mogelijk, dus ook in de omgeving Roosendaal. Uiteraard controleren wij ook de bandenspanning bij AutoStrada De Werkplaats!

Om te weten of de banden lucht nodig hebben, is het verstandig om het instructieboekje van jouw auto erbij te pakken. Hierin staat vermeld hoeveel bar het beste is. Ook is het belangrijk om te checken of je auto zomer-, winter- of vierseizoenenbanden heeft. Zo vragen winterbanden 0,2 bar meer, ten opzichte van zomerse exemplaren.

Wanneer je wil overstappen van band, kun je daarvoor terecht bij AutoStrada De Werkplaats in Roosendaal. Plan een afspraak via onderstaande button.

Naar de werkplaatsplanner

Zomerbanden

Bij het woord ‘zomerbanden’ krijg je misschien het idee, dat dit type band alleen bij hoge temperaturen wordt aangeraden. Echter, presteren zomerbanden al boven de 7°C beter dan winterbanden. Doordat de winters zachter worden, kun je gedurende het jaar langer van een zomerband gebruikmaken. De belangrijkste eigenschappen van een goede zomerband zijn: meer grip en een betere wegligging. Daarnaast is je remweg korter en werkt regen in het voordeel van de zomerband (+7°C).

Winterbanden

Waar zomerbanden boven 7°C een verstandige keuze is, komen winterbanden bij een lagere temperatuur beter tot hun recht. Een winterband kent een compleet ander profiel, met meer groeven en lamellen. Dit zorgt voor extra grip en dat heb je uiteraard nodig in de winter. Ook in het geval van regen bij een buitentemperatuur van onder de 7°C , draagt de winterband bij aan een betere wegligging. Kortom, winterbanden bieden ’s winters meer veiligheid t.o.v. een zomerband.

Vierseizoenenbanden

Tot slot is er ook de vierseizoenenband. Deze band biedt een aantal voor- en nadelen van zowel de zomer- als winterband. In de zomer verliest hij het qua prestaties van de zomerband, maar in de winter is de vierseizoenenband een betere keus dankzij de aangebrachte lamellen. ’s Winters blijft de winterband de meest verstandige keuze, aangezien het bandtype op dit seizoen is voorbereid.

De vierseizoenenband is kort gezegd een compromis. Je kunt hiermee banden en montage uitsparen, maar je levert wel in qua veiligheid. Wanneer dat voorop staat, gaat er niets boven een jaarlijkse bandenwissel van zomerband naar winterband.

Plan een afspraak

Wil je overstappen van bandtype of zijn je huidige banden aan vervanging toe? Geen zorgen! Bij AutoStrada De Werkplaats zijn we transparant en bespreken we wat het beste is voor jouw auto. Bel ons op 0165 56 67 44 of maak een afspraak via onderstaande button.

Naar de werkplaatsplanner

Terug naar overzicht

Service

Sfeer

Kwaliteit

Up to date

Zekerheid

Garantie

AutoStrada staat letterlijk voor ‘weg zonder conflicten’ en dat is juist wat wij voor u willen verzorgen. Het is onze missie om u op een eerlijke en deskundige manier te begeleiden bij de aankoop van uw auto.

Veilig op weg met Autostrada – specialist in Occasions Roosendaal

AutoStrada is een bedrijf waar de consument ECHT op nummer 1 staat en nooit teleurgesteld zal worden. Wij denken altijd in oplossingen en hebben als doel om de klantverwachting altijd te overtreffen. AutoStrada staat voor de 6 zekerheden welke wij u kunnen garanderen:

Lees meer over AutoStrada Roosendaal >

Occasions met meer toekomst dan verleden.

Nieuw in onze voorraad